0

Sophie de giraf: tijdloos icoon onder de bijtspeeltjes

Geplaatst op: 11-03-2024

SOPHIE DE GIRAF: HET TIJDLOZE ICOON ONDER DE BIJTSPEELTJES

Hoewel er in de afgelopen decennia al vele soorten bijtspeeltjes op de markt zijn verschenen, is er maar één Sophie de giraf. In de jaren ’60 was ze niet alleen het allereerste bijtspeeltje in de vorm van een dier, maar ook het eerste dat speciaal werd ontwikkeld om de zintuigen van een baby te stimuleren. Ruim 60 jaar later is Sophie niets veranderd en heeft ze nog steeds dezelfde lieve glimlach, lange nek en 76 kenmerkende vlekjes. Bovendien wordt dit 100% natuurrubber girafje nog steeds op dezelfde traditionele wijze met de hand vervaardigd. Niet voor niets mag Sophie de giraf zich het icoon onder de bijtspeeltjes noemen en is ze inmiddels het favoriete girafje van 70 miljoen baby’s over de hele wereld!

 

Zo’n 60 jaar geleden kreeg in Parijs een zekere meneer Rampeau het idee om een speeltje in de vorm van een exotisch dier te maken. Heel bijzonder in een tijd waar alleen huis- en boerderijdieren gebruikelijk waren. Zijn keuze viel op een giraf omdat hij de lange nek zeer geschikt vond voor babyhandjes om vast te pakken. Op 25 mei 1961, de dag van de heilige Sophie, ging het eerste girafje in productie, dat daarom de toepasselijke naam Sophie de giraf kreeg.

 

90 Dagen
Elke Sophie de giraf wordt vervaardigd van 100% natuurrubber afkomstig van de Heveaboom. Dit natuurrubber geeft haar een zachte textuur en kenmerkende geur, waardoor baby’s er maar wat graag op bijten en sabbelen. Elk girafje wordt met de hand gegoten en, nadat het droog is, beschilderd met verf afkomstig uit de voedingsmiddelenindustrie. Dit maakt dat niet alleen elke Sophie uniek is, maar ook vrij van schadelijke stoffen en weekmakers zoals PVC, Phthalaten en BPA, dus volledig veilig voor zelfs de allerkleinsten. 

 

Het duurt uiteindelijk precies 90 dagen om één Sophie de giraf te vervaardigen. Kijk hier hoe Sophie de giraf wordt gemaakt.

 
 

Zintuigen prikkelen
Sophie de giraf is het eerste bijtspeeltje dat de vijf zintuigen van baby’s stimuleert. Zo zorgen de kenmerkende vlekken voor visuele stimulatie en herkennen baby’s haar al snel aan haar unieke geur van natuurrubber. Het grappige geluid dat Sophie maakt wanneer er in haar wordt geknepen, stimuleert het gehoor en als je baby haar aanraakt voelt Sophie niet alleen lekker zacht, maar ook stroef, zodat ze voor kleine babyhandjes makkelijk is om vast te pakken. Tenslotte nodigt de zachte textuur van haar oren, hoorns en benen je baby uit om er heerlijk op te bijten, waardoor ze de perfecte troost biedt bij doorkomende tandjes.

Inmiddels is Sophie de giraf verkrijgbaar in vele uitvoeringen: van bijtring tot zachte pluche knuffel en van boekje tot rammelaar of speelblokken.Copyright 2024 Kleine Giraf | Webdevelopment Webparking & Artylicious